Ümit Özdağ’dan “dış güçler” sorununa sert yanıt!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’de çok büyük bir ekonomik kriz yaşandığını söyledi. Türkiye’nin neoliberal sistemdeki en kötü ülkelerden biri olduğunu ifade eden Özdağ, iktidarın bu krizi çözemeyeceğini belirtti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, FOX ekranlarında yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme ilişkin detaylar veren Özdağ, hükümetin “dış güçler” sözlerine yanıt verdi.

Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Özdağ, sorunların dış güçlerden değil kötü ekonomik yönetimden kaynaklandığını söyledi. Krizin çözülmesi için yeni bir ekonomik paradigma koyulması gerektiğini belirtti. İşte Özdağ’ın açıklamaları:

DIŞ GÜÇLER YOK KÖTÜ YÖNETİM VAR

“Dış güçler yok. Tamamen kötü yönetim var. Neoliberal ekonomilerle başarılı olanlar oldu. Türkiye Neo-liberalizmin en kötü örneğini yaşayan 3-5 ülkeden biridir. Türk milletinin kaynakları tasfiye edilmiştir. Şimdi de batan geminin malları gibi Türkiye’nin elindeki son varlıklar Arap şeyhlerine pazarlanmakta. Türkiye’nin ağır ekonominin krizini çözmek değil Erdoğan’ın gelecek seçimler öncesinde ekonominin burnunun havaya kalktığı mesajını veren bir imaj ortaya çıkarmak. Amaç bu.

KARARLAR TÜRKİYE’Yİ DÜZLÜPE ÇIKARTACAK SEÇENEK DEĞİL

Almış oldukları kararlar Türkiye’yi herhangi bir şekilde düzlüğe çıkartacak seçenek değil. Sadece iktidarın değil muhalefetin ekonomi politikaları da neoliberal paradigmayı aştı. Milli devletlerin geri döndüğü, planlı ekonominin geri döndüğü süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin krizden geçmesinin ön şartının ekonomik paradigmayı değiştirmek olduğunu düşünüyoruz.

BU TOPRAKLAR BÜYÜK BORCU ÇALIŞARAK ÖDEYEBİLİR

Yani bu iktidar gitti yerine gelen iktidar Londra’ya gidip orada para baronlarının önünde çöküp Mavi Vatan’dan geri adım atarız, Kıbrıs’ta daha uzlaşmacı oluruz şeklinde para bulacaksa lanet olsun hiç bulmasın. Bu topraklar AK Parti’nin ortaya çıkardığı büyük borcu çalışarak ödeyecek bilgiye sahip.

4 BÖLGE 4 LİMAN PROJESİNİ GELİŞTİRDİK

Bunu yapmak için Devlet Planlama Teşkilatı’nı kurmamız gerekiyor. Biz devletin üretime girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet istihdam yaratacak. Türkiye’de sanayinin sadece İstanbul’da toplanmasının çılgınlık olduğunu düşünüyoruz. Biz 4 bölge 4 liman projesini geliştirdik.”

Comments are closed.