SİYASİ İŞLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

SEYİT YÜCEL

1961 yılında doğdu.

Ankara, Bektaşlı, Frankfurt ve son olarak Yozgat Sakarya İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaöğretimine Boğazlıyan Ortaokulu’nda devam etti. Lise eğitimini Ankara Keçiören Lisesi’nde tamamlayıp, Üniversite Eğitimini eski adıyla Ankara İdari ve Ticari İlimler Akademisi (A.İ.T.İ.A) yeni adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamladı.

27 Mart 1979 yılında Memur olarak işe başladı. 1991 yılında A.Ü İbn-i Sina Hastane Müdür Yardımcılığı.1997 DİE ( Devlet İstatistik Enstitüsü, yeni adıyla TÜİK) İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Enstitü Başkan Yardımcılığı.2000 yılında Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş Genel Müdür Yardımcısı. 2001 yılında Türkiye Şeker Fabrikası Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı. 30 Aralık 2002 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Müşaviri olarak görevini yaptı. 10 Şubat 2015 Günü görevinden ayrıldı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Genel Seçimlerinde MHP Yozgat 3. Sıra Milletvekili Adayı olarak listede yer alıp, görev yaptı.

Şekerspor Kulüp Başkanlığı
Türkiye Şeker İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığı
TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Yönetim Kurulu üyeliği

Şeker Sigorta Yönetim Kurulu üyeliği
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi
Ülkücü Yazarlar Derneği üyesi.

 İyi derecede Almanca, orta derece İngilizce bilmektedir.
 Kendisi evli olup, iki çocuğu bulunmaktadır.

Comments are closed.