ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Basın Toplantısı

Sayın genel başkanlarım, değerli basın mensupları, ATA İttifakı’na gönül veren tüm vatandaşlarımız ve Türk milletinin değerli evlatları,

Bildiğiniz gibi ATA İttifakı olarak çok kısa bir süre önce bir araya gelmiş ve ittifakımızın bu seçimlerde ATA İttifakı olarak seçimlere gireceğini; seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olduğumuzu ifade etmiştik. Biz yaklaşık on günlük bir süreç içerisinde sahaya indik ve 111.506 imzamızı Pazar günü itibariyle 100 bin sınırını geçtikten sonra tamamladık. Bugün artık huzurunuzda Cumhurbaşkanı Adayı olarak bulunmaktayım. Bugün burada ittifakımızı oluşturan Sayın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Zafer Partisi, Sayın Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ve Adalet Partisi, Sayın Türkiye İttifakı Genel Başkanı Mehmet Sağlam ve Türkiye İttifakı Sayın Ülkem Partisi Genel Başkanı Neşet Doğan. Adaletin Aydınlığı Partisi ve Sayın Genel Başkanı Altuğ Ergüzel, Değişim ve Demokrasi Partisi ve sayın genel başkanı Abbas Bütün ve süreç içerisinde açıklamalarla ifade edeceğimiz, bizi desteklediğini açıklayacak yaklaşık on civarında siyasi parti ve sayın genel başkanlarını da süreç içerisinde açıklayacağız.

Değerli arkadaşlar, Türkiye yirmi yıl döneminde çok yoruldu çok yıprandı. 20 yıl sayın Erdoğan iktidardayken Millet ittifakını oluşturan partiler ve sayın genel başkanları da 20 yıldır muhalefetteydi. Türkiye bugün köhnemiş bir siyaset anlayışı ve siyaset yapısıyla karşı karşıyadır. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi bu kadar adaletsizlikleriyle, bu kadar yolsuzluklarıyla 20 seneden fazla iktidardaysa emin olunuz ki çok iyi olduğu için değil sadece; ki iyi değil. Muhalefetin yetersiz olduğu için de aynı zamanda iktidarda. O sebeple biz tahterevalli siyaseti gibi Türk siyasetinin önüne konan, cumhur ittifakı ve millet ittifakının dışında Türk milletinin önüne, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerinin önüne bir seçenek sunma amacıyla yola çıktık ve bugün baktığınızda, adaylara baktığınızda, liderlere baktığınızda, 20 yıldır artık söyleyecek tek yeni bir sözü kalmayan rakiplerimden sayın Recep Tayyip Erdoğan var.

20 senedir muhalefette söylediği sözü ile bir etki yaratamayan sayın Kılıçdaroğlu var ve bir önceki seçime girmiş ve kazanamamış sayın İnce var. Bir tek Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil eden, Türkiye’yi geleceğe taşıyabilecek, Türk milletine umut olacak bir tek ATA ittifakı ve onun cumhurbaşkanı adayı olarak karşınızdayım. Biz bu süreç içerisinde temiz bir dil, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden yoruldu. Türkiye adalet ihtiyacına hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Türkiye seviyeli siyasete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Kısır siyasetçilerden bıktı ve Türkiye proje koyabilecek, gelecek Türkiye’sini inşa etme hedefindeki siyasetçi özlemiyle yanıp tutuşuyor. Daha doğrusu devlet adamı özlemiyle yanıp tutuşuyor ve köhnemiş siyaset dilinden kurtulacağız. Türkiye bunlardan yoruldu.

Türkiye gibi bir ülkenin hem bulunduğu coğrafi koşullar hem bulunduğu sahip olduğu insan yer altı yer üstü zenginlikleriyle bu tartışmaları hak etmiyor. Şimdi basın mensuplarımız da burada sağ olsunlar. Mümkün olduğu kadar bizi görmezden gelmeye çalışıyorlar. Değerli basın mensupları göreceksiniz, emin olunuz ki biz sizin için de güzel bir Türkiye, sizin de baskılardan kurtulduğunuz, gazeteciliğinizi özgürce yapabileceğiniz bir Türkiye inşa edeceğiz. O yüzden korkmayın yılmayın, çok fazla bir süre kalmadı. Türkiye’de özgürce gazetecilik yapacaksınız onun için bizim söylemlerimiz bizim ifadelerimizi ekranlarda tartışan arkadaşlara buradan bir çağrım var; En fazla 47 gün bunu yapabilirsiniz. En fazla TV’lerde size dayatılanı 47 gün yapacaksınız. 47 gün sonra bunlar bitecek. Onun için gelin 47 gün beklemeyin. Ve gelin yeni Türkiye’yi beraber inşa edelim. Çünkü özgür basınla yeni bir Türkiye’yi inşa edebiliriz. Fikir özgürlüğü ile yeni bir Türkiye inşa edebiliriz. Baskıcı zihniyetle yeni bir Türkiye inşa etmek mümkün değil. Gençlerimiz nefes alamıyor……

Türk kadınlarının haklarını giderek kısıtlamaya çalışan bir kitle var ama öte tarafta da Türk kadınlarının sokaklarda rahatça gezmesine engel olan 13 milyon bir kitle var. Bu 13 milyon Türk örf ve adetleriyle çok da bağdaşmayan kitlenin kadınlarımız için ne büyük bir tehdit olduğunu neden bir defa olsun dile getirmiyorsunuz? Sığınmacı göndereceğini ifade eden ikinci bir ittifak ikinci bir cumhurbaşkanı adayı var mı? Yok biz bunu vadediyoruz. Sadece vadetmiyoruz biz bunun sözünü de veriyoruz…. Projelerimizden bahsedeceğiz Türkiye’yi karış karış gezeceğiz Türkiye’ye, Türk milletine artık 20 yıllık ceberut bir yönetim anlayışının tekçi bir yönetim anlayışının bittiğini. Biteceğini en kısa sürede bu yönetim anlayışına son … öbür tarafta da HÜDA-PAR’a teslim etmeyeceğimizi Türk milletinin HDP ile HÜDA-PAR arasında sıkıştırılıp iki kötü …… Türk milletin aziz evlatları demokrasi hiç olmadığı kadar Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir kavram haline geldi peki herkes diyor ki biz demokrasi …….  

Kendi evi çok özrü dilerim pislik içerisindeyken dışarıyı tertemiz yapacağız vaadinde bulunanlar ne kadar samimidir? O sebeple işe hiç kimsenin hiçbir siyasi parti liderinin hiçbir cumhurbaşkanı adayının dokunmak istemediği siyasi partiler kanunu ile başlayacağız. Türkiye’de eğer bugün tek adam zihniyetinden şikayet ediyorsak bunun temeli var o da tek adamda dayalı siyasi partiler kanunu 12 eylülden kalma yegane kanundur nerdeyse kimse dokunmak istemiyor. Biz demokrasiye Türkiye’nin büyün kurum ve kuruşlarına yerleştireceğiz. Kurumların çalışamaz hale geldiği, herkesin bir üstüne baktığı ama bütün herkesin o üstler dahil en üstten talimat beklediği ve işlerin kitlendiği noktadayız depremin tam ortasında seçime gidiyoruz bunun…. Tek adam zihniyetinin talimata dayalı anlayışının ne kadar büyük bir tehlike arz ettiğini, liyakatsizliğin ne kadar büyük bir Türkiye’de yara açtığını insanlarımızın zamanında müdahale olmadığı için diri diri canlı canlı o yıkıntıların arasında kaldı. Türkiye böyle bir liyakatsizlik, Türkiye böyle bir beceriksizliği hakketmiyor.

Biz Türk insanının Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türk milleti zekidir çeviktir çalışkandır. Türkiye bir afet ülkesidir afetlerle iç içe yaşamak zorundayız ama reddedildi ve bugüne kadar da 2023’e geldik hala kurulabilmiş değil ilk işlerimizden birisi afet bakanlığını kurmak liyakat…… dahil etmektir. Sen ben anlayışını ortadan kaldıracağız. Siyasetimizin temelinde biz olacak siyasetin temelinde yandaşlık asla olmayacak siyasetimizin temelinde liyakat olacak. o sebeple de gençler bu ülkede özgürce bu ülkede artık birilerini bulmadan iş bulamayacağım hayal kırıklığıyla yaşamak zorunda kalmayacaksınız bu ülkenin  eğitim sistemini bakandan bakana değişir olmaktan kurtaracağız. Devlet demişken Devleti de yeniden şefkatli vatandaşın zor zamanımda arkamda devletim var diyecek noktaya getireceğiz. İmza surecinde biz bunu yaşadık imza atarsam çocuğumun işine engel olur mu imza atarsam fişlenir miyim anayasal haktır imza değerli arkadaşlar. Biz göreceksiniz çok net ifade ediyorum biz bütün bu ceberut anlayışı yıkacağız muhalefetin köhne kendini tekrar eden anlayışından kurtulacaksınız. Artık umutsuzluğu bitireceğiz yeter ki Türk milletinin bizi tanıması ….

Türk milleti imza sürecinde bunu gösterdi. Ben buradan tek tek bütün hepsine teşekkür ediyorum. İmza bırakan bugün çok sayıda insan var hepsi ayrıca teşekkürü isim isim hakkediyor ama vaktinizi o isimleri sayarak almayacağım. Buradan bizi destekleyen gün bugündür bugün değilse ne zaman diyerek koşan bir günde Türk siyasetinde 47 bin imza toplandı Pazar. Bu bize Türk milliyetçilerinin neyini gösteriyor biliyor musunuz? en büyük hususiyetlerinden birsinin teşkilatçılık olduğunu gösteriyor. İstediğimizde biz sahaya Türk milletiyle beraber ineceğiz bizim arkamızda sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imkânı yok havuz yok havuzda biriken milyonlar, öyle milyarlar yok devlet imkanları yok. Bugün içişleri bakanlığı Süleyman Soylu’nun çiftliği haline gelmiştir. Onu destekleyen gazetecilere araçlar tahsis ettiriyor korumalar tahsis ettiriyor. Hele Süleyman soylunun babasının çiftliği hiç değildir. Şimdi vatandaşla tehdit dilini ortadan kaldıracağız. Kimse artık vatandaşı tehdit edemeyecek artık biz varız.  

Görevdeki insan nerede vatandaşı tehdit ederse karşısında bizi bulacak. Bitti o günler artık. Siyasetimizin temelinde üretmek olacak üretkenlik olacak Türkiye’yi rant ekonomisinden kurtaracağız. Ben tarlada doğdum anam beni çapa yaparken doğurdu çocukluğum tarlada geçti. Ne kadar ağaç ektim çocukluğumda hatırlamıyorum ben hayvan sevgisini doğa sevgisini birebir çocukluğumda yaşadım. Yeşil bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Biz Türk milliyetçileri bizim bir meşhur türkümüz vardır ırmağının akışına ölürüm Türkiye. Aynı hassasiyeti Türkiye’nin yeşil alanları yok edilirken de göstereceğiz. Değerli arkadaşlar şimdi siyasete girdiğinizde hemen danışmanları gelir hikâye ister. Biz içine doğduk bize bir hikâye yazmanıza gerek yok bizim. Ha uzaktan bakınca biraz şehirli görünürüm ama köyde doğdum büyük inşaatlarda amelelik yaptım inşaatlarda sıvacılık yaptım.

Değerli arkadaşlar deprem bölgesine gittiğimde ben inşaat mühendisi değilim ama sahadan yetişen biri olarak asla inşaat mühendislerinin jeologların mesleklerine müdahil olmak gibi bir niyetim yok ama sahada ne gördüm. Cenabı Allah bize diyor ki tarla verdim ekin dağ kenarlarına ise yamaçlara sert zeminlere bina yapın demiş biz ne yapmışız bütün tarlaları beton ranta boğmuşuz bunu yaparken de imar aflarıyla yeri gelmişken söyleyeyim bütün bu af kavramı literatür kalkacak varsın kimse oy vermesin namuslu vatandaş vergisini öderken namuslu vatandaş evi kaçak yapmazken. Af maf yok arkadaşlar kusura bakmayın. Kaçağa af yok göçeğe maf yok o aflar insanlarımızı öldürdü. 50 binden fazla insanımız öldü rakamların artmasından endişe ediyorum çünkü gördüm oraları ben ……… sahada göreceksiniz. Biz burada değerli arkadaşlar benim siyaset anlayışımda süreç içerisinden tanıyacaksınız farklı bir cumhurbaşkanı adayı olduğumu görecekseniz laf olsun diye bir sözü söylemediğimi göreceksiniz sözünün eri bir cumhurbaşkanı olduğumu da göreceksiniz. Gelerek oluşturduğu ittifakları terörle iltisaklı partilerine aklamaya çalışıldığı ittifakları görünce bizim ittifakımızı oluşturan sayın genel başkanlara ve partilerin programlarına bakınca.

Yolumuz belli Atatürk’ün yolu Atatürk’ün yolundan gidenlerin farklı düşünmeyeceğini zaten biliyoruz. O yüzden buradan tüm kırgınlıkları bitirmeye davet ediyorum. Ufak tefek şeylere takılmayalım önümüzde Atatürk’ün bize çizdiği ben strateji merkezîmiz 2004 senesinde kurarken 2023 uluslararası ilişkiler ve stratejik analizler merkezi kurduğumu fark ettim evet cumhuriyetimizin 100. Senesi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturacak… ama görüyoruz ki bir sistem nasıl bir sistem? Değerli arkadaşlar Türkiye bunlara mecbur değil biz silkineceğiz Türk milleti olarak 20 senenin iktidar ve muhalefet açısından ve bu seçenek Atatürk’ün bize sunduğu seçenektir laik cumhuriyetin değerlerine sahip Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil eden siyasetçiler. Köhnelmiş siyasetçileri köhne siyaset anlayışını kısır siyaset tartışmalarını ve yurtdışındakileri varsa izlemeye çalışıyorum ve dönüp bizim programlara bakıyorum memleketin sokağın gündemine bakıyorum dönüyorum tvlerin gündemine bakıyorum diyorum ki biz iki farklı Türkiye de mi yaşıyoruz. Hayır biz aslında bir tek Türkiye’de yaşıyoruz ama bize farklı bir Türkiye gösterilmeye çalışıyor ama sokak öyle demiyor. Adalettir liyakattir eğitimdir. Türkiye’yi rayından çıkmış bir trene benzetiyorum son 20 senedir Türkiye özellikle rayından çıktı…… genel başkanların siyasi partiler olarak hazırladıkları programlar var hem bizim hazırladığımız programlar var artık o klasik devlet anlayışından kurtulmuş üretime dönük artık yepyeni bir anlatışa sahibiz. Dijital Anadolu projemiz var mesela.

Kaynağı haline getiren evet gördük ki Rusya Ukrayna savaşında gördük ki bir ülkeye enerji olarak bağlı kalmak ne kadar büyük bir risktir. oysa bizim güneşimiz var oysa bizim rüzgarımız var. O sebeple Türkiye’nin bundan sonraki sürecinde neleri konuşacağız onları söyleyeyim. Enerji kaynaklarımızı verimli kullanmayı ama bu verimliliği Türkiye genelinde israfı bitirmek, çok harcamak değildir aynı zamanda aynı cumhurbaşkanın uydurduğu faiz sebep enflasyon sonuç diye dünyanın hiçbir yerinde olmayan ben iktisatçıyım diye uydurduğu.   Sayın cumhurbaşkanı ben ekonomistim diyor. Sayın cumhurbaşkanı orda bir durun ben ekonomistim hem de diplomalı ekonomistim ben. Hayvan haklarını sadece böyle vatandaşa hoş gelsin diye hayvanlarla foto çektiren bir cumhurbaşkanı adayı. Çok fazla projemiz var başlıklarına değineceğim. Burada siz başlıklarını okudunuz buradan bir kez daha okuyalım sığınmacı ve kaçakların ülkelerine döneceği “oangeliyor”. Genç işsizliğin bitirileceği “oangeliyor”. Çiftçilerimize alım garantisinin verileceği “oangeliyor”. Dedim ya ben çiftçi çocuğuyum. Türkiye enteresan bir ülke hakikaten Türkiye kadar iklim çeşitliğine sahip çok az ülke vardır. Türkiye kadar verimli topraklara sahip çok az ülke vardır ama Türkiye saman ithal eder hale geldiğimizde bir bakan bir paramız var ki alıyoruz dedi be bre gafil bu tabirimi mazur görün ancak başka bir şey demek gelmiyor içimden pandemide paranın bir işe yaramadığını gördük mü? Gördük. Paran var maske bulamıyorsun maske buluyorsun maske dağıtmakta beceriksizlik yaşıyorlar onun için Türkiye’yi enerjide kendine yeten ülke haline getireceğiz ama esas geleceğin temel stratejisi gıda üzerinde olacak gıda  güvenliği çevre güvenliği üzerinde olacak çevresel etkiler üzerine olacak o yüzden gıda güvenlimiz mutlaka sağlayacağız Türkiye üretim yapacak Türkiye tarlalarını bahçelerini betona gömmekten kurtararak tarlalarda bahçelerde üretim yapacak ve Türkiye kendi kendine yeter hale gelecek bunun için çiftçimizi destekleyeceğiz. Çiftçi olarak söylüyorum çiftçinin halinden anlayarak destekleyeceğiz göstermelik değil.

Türkiye köy okullarının açıldığı o ana şahit olacak Türkiye Türk devletinin Türk milletine verildiğine şahit olacak ve o an geldiğinde Türkiye’de artık devleti kurum ve kuruluşlar yönetecek. Tarikatlar ve cemaatler değil. Ne mutlu türküm sözünden korkanların andımızı okutmaktan geri duranların olduğu Türkiye devri bitecek biz değerli arkadaşlar biz andımızı yeniden okullarımızda okutacağız. Burada bir konunun da altını çizmek gerekiyor. Ben Doğudan geliyorum çocukluğum bahçede Kürt kardeşlerimize top oynayarak okula giderek geçti. Dolaştığım o bölgedeki sorunları ben biliyorum. Bölgedeki vatandaşlarımızın terörden ne çektiğini ben biliyorum. Terör çekip aldığımızda saf kardeşliğin kalacağını en iyi ben biliyorum onun içindir ki biz terörü bitireceğiz ben inanıyorum ki imza sürecinde de gördük Kürt kardeşlerimiz bu sahte demokrasi havarilerinden değil PKK ve terör örgütlerinden değil kendi hemşehrileri Sinan Oğan’dan ümit var olacaklar. Sinan ateş cinayeti son dönemlerde hem camiamızın hem Türk siyasetinin hem Türkiye’nin gördüğü en menfur cinayetlerden birisiydi hala aydınlatılmadı üstü örtülmeye çalışılıyor ben Sinan Ateş’in babası Musa amcayı ziyaret ettiğimde anacağı ile beraber bana bir şey dediler oğlum dediler senin de adın Sinan ve biz seni çok seviyoruz. Bana da çok saldırılar oldu bana da çok girişimler oldu. dediler ki biz sana çok dua ettik. Sana o saldırılar olduğunda inşallah Sinan’ımıza bir şey olmaz beni öyle ifade ettiler hep bunun için dua ettik.

Biz Sinan Oğan’a bir şey olmasın diye dua ederken bir de baktık ki Sinan Ateş’i elimizden aldılar. Evladımız Sinan’ın hakkını evladımız Sinan savunacak dediler senden bir tek bunu istiyoruz dediler. Ve ben söz verdim bir daha üniversitelerde Fırat Çakıroğulları şehit edilmeyecek bir daha bu ülkede siyasi cinayetler olamayacak bir daha hiç kimse başkasının yaşam hakkını tehdit edemeyecek. Mafya bozuntularının torbacıların bu ülkede cirit attığı sistem bir daha kalmayacak çünkü devlet kurum ve kuruluşlarıyla artık ilerlemeye başlayacak. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Devletin kanunu devletin kuralları neyse onlar olacak yandaşları bitireceğimiz gibi bu mafya düzenini de bitireceğiz. Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşı 11lere geldi. Bir takım sentetik haplar üretilmeye başladı gençlerimiz demiyorum sadece çocuklarımızı da tehdit eder hale geldi. Onun için tertemiz Türkiye projesini yürüteceğiz ve bunları Türkiye getirenlerin de göçmen kaçakçılığı yoluyla geldiğini biliyoruz sınırlarımızı güvence altına aldığımızda aynı zamanda uyuşturucu ticaretini de bitireceğiz PKK dünyadaki en büyük holdinglerden birisidir. İnsan kaçakçılığı uyuşturucu kaçakçılığı çay kaçakçılığından silah kaçakçılığından silaj kaçakçılığından milyarlarca lira kazanmaktadır. Şimdi yanı başımızda ne yapıyor biliyor musunuz?

Petrol kaçakçılığı yapıyor ortakları kim diye medyamız soruyor mu çıkarılan petrolü kime satıyor PKK o gelirlerin yarın Mehmetçiğimize kurşun olarak döndüğünü düşünmüyor musunuz bunların hesapları sorulacak biz komşularımızın toprak bütünlüğünden yana olacağız. Biz Atatürk’ün barış özlemini gerçekleştireceğiz çünkü en büyük komutanın arzusu bölgenin barış içinde olmasıydı. Bu ülkede yıllarca Arap coğrafyasıyla entegrasyon konuşuldu. Ab ile entegrasyon konuşuldu. Biz hep şunu dedik biz dedik ki elbette Arap coğrafyası 100 sene önce Türkiye’nin yönettiği bir coğrafyaydı elbette o coğrafyayı biz koruyacağız ama iç işlerine karışmayacağız. AB ile entegrasyon elbette Batı ile entegrasyon elbette ama yanı başımızda öz kardeşlerimiz var Türk dünyası var turan var onun için değerli arkadaşlar biliyorum bizim söyleyecek sözümüz çok çünkü, basın medya bizi görmezden geldiği için bundan sonra onu da yapamayacaklar söyleyeyim çelik miğfer projemizden tutun da ihale çetelerine kira fiyatlarına tarımda kendi yeteceğine sanayi üretiminin Anadolu’ya yayılacağına kadar çok çalıştık ki yıllardır ne diyorduk Türkiye’nin dışarda düşman azaltması lazım dost çoğaltması lazım. Biz dediğimizde şöyle bir işaret yapılıyordu oldu o işaret yalan oldu. Kandırıldı. O yüzden istikrarlı bir dış politika izleyeceğiz. Sözüne güvenilir devlet adamı kimliği ile pasaportu kıymetli bir Türkiye vadediyorum size.

Dünya lideri dünya lideri diye söylüyorlar yapayalnız bir dün ya lideri nasıl bir dünya lideriyse vatandaşının pasaportu gümrük memurlarının gözüne iliştiğinde yurtdışında bir kenara ayırıyorlar. Dünya lideri öyle olunmaz. Dünya lideri dünyanın nereye giderse gitsin saygın olarak karşılanması ile dünya lideri olunur yalandan dünya lideri olmaz özellikle de Türkiye’nin Türk gençlerinin bu şartlarda bile çok ciddi eğitime sahip olduklarını da düşünüyorum çünkü gençlerimiz hakikaten çok çalışkan çok üretken ve bizim gençlerimiz 5g 6g teknolojilerine çip teknolojilerin yönelttiğimiz zaman neler yapabileceklerini görüyoruz. Güzel şeyler de olmuyor değil örneğin iha siha güzel şeyler. Bizim siyasetimize olanı konuşmak var yanlışı eleştirmek var doğruyu takdir etmek var ben ülkemizin iha siha teknolojisinde geldiği noktadan guru duyuruyorum bunu daha ileriye götüreceğime söz veriyorum be  ülkemizin bunları zaten yapabilecek kapasitede olduğunu görüyorum  yerli ve milli sanayimizi kalkındırılacağımızı ifade etmek isterim Türkiye’nin başta motor sanayisi ve çip sanayisi olmak üzere uzay teknolojisinde ileriye gitmemiz gerektiğin fakrındayız ve çalışıyoruz bütün bunları anlayacak teknik kapasitenin ata ittifakının cumhurbaşkanı adayında olduğu ve ekiplerinde olduğunu ifade etmek isterim.

Guruyla ifade etmek isterim değerli arkadaşlar bugün itibariyle artık sahalarda olacağız il il ilçe ilçe dolaşacağız ramazanı şerif süresince bu çok kolay olmayacak miting yapmak kolay olmayacak bu sebeple çoğu toplantılarımızı daha mütevazi ziyaretlerle yapacağız ama bununla beraber biz Türk milletine dokunacağız biz Türk milletinin içinde olacağız ama bir şey daha var ki bir gerek daha var ki buradan bu ceberut iktidardan ve beceriksiz muhalefetten kurtulmak isteyen tüm vatandaşlarıma bir şey demek istiyorum elinizdeki cep telefonunu kıymetini bilin neden biliyor musunuz o sosyal medya bütün ambargoları yıkan ve size doğru haberi ulaştıran bir mecradır. Sinan Oğan’ın sayın genel başkanlarımızın ata ittifakının sosyal medya mecralarında desteklenmesi hepimizin görevi olmalıdır. Ben ne yapabilirim diyen bir çok insanımıza ben hiçbir şey yapamazsan bunu yapabilirsin diyorum sözlerimi burada tamamlarken hem depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum hem gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum rahmetle anıyorum ve bundan sonra korkmadan bundan sonra çekinmeden özgürce yaşayacağınız bir ülkede bundan sonra Silivri’nin soğuk duvarlarının gözünüzün önüne gelmeden sevgili gazeteciler kaleminizi rahatlıkla  kullanacağınız özgür bir Türkiye’de bundan sonra terörle vatandaşını o ince çizgiyle ayıracak bir Türkiye’de. Teröre devletin güç yüzünü vatandaşa devletin şefkatli yüzünü gösterecek bir Türkiye’de. Bundan sonra kendi kaynaklarını öncelikle Türk milletinin hizmetine sunan bir Türkiye’de sığınmacıları bir sene içerisinde kendi ülkelerine gönderen ve bu sebeple de konut gıda kira ciddi rahatlamalar yaşanacağı bir Türkiye’de yaşayacağız. Onun için Mustafa Kemal bir söz haykırmıştı ve o bu söz çok anlam ifade ediyor. Ne demişti ne mutlu türküm diyene. Bu sözü özgürce söyleyeceğiz çünkü bu ülkede her bir vatandaş şerefli bir Türk vatandaşıdır Türk evladıdır. Türk bizim ortak adımızdır. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. En büyük Türk milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Comments are closed.