“ASKERLERİMİZ SINIRDAKİ SANDIKLARDA DİLEDİKLERİ GİBİ OY KULLANABİLECEKLER”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener ile görüştü.

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Özellikle Suriye’de görev yapmakta olan askerlerimizin bazılarının şikayetleri vardı. Kendileri Suriye’de olmalarına rağmen kayıtlarının mesela Lefkoşa’da, İtalya’da, Almanya’da çıktığını ifade ediyorlardı. Bununla ilgili belgeleri bizle paylaşmışlardı. Sayın Başkan bu askerlerimizin görev kimlikleri veya nüfus cüzdanlarıyla sınırdaki sandığa gittikleri zaman diledikleri gibi oy kullanabileceklerini, oy kullanmalarının önünde bir başka yerde kayıtlı görünmelerinin engel teşkil etmeyeceğini ifade etti.

“Neden başka yerlerde isimleri, kayıtları görünüyor?” dediğimiz zaman da, “Bu konuda YSK’nın bir sorumluluğu yok, adresler kendi beyanları veya kurum beyanları ile ilişkilidir. Ondan dolayı dünyanın değişik yerlerinde görülüyor olabilirler ancak bizim için önemli olan o gün, 14 Mayıs’ta sandığın başına gelerek oy kullanmalarıdır” dedi.

YSK’nın taahhüdü olarak kabul ediyoruz.

Biz de bunu YSK’nın taahhüdü olarak kabul ediyoruz. Kendisine teşekkür ederek ayrıldık. Seçimin güvenliği ile ilgili bundan sonra da Zafer Partisi ve Ata İttifakı olarak en yüksek derecede hassasiyeti göstereceğiz.

Sinan Oğan diğer adaylarla seçim güvenliğini konuşmak için randevu isteyecek

Buraya gelirken Ata ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan ile de görüştük. Sinan Bey de hem Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’dan hem Millet İttifakı dayı Kılıçdaroğlu’ndan hem de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den seçim güvenliğini görüşmek üzere randevu isteyeceğini bana ifade etti. Ben de değerli kamuoyuyla sizin aracılığınızla paylaşıyorum.

Comments are closed.